Advocaat conflict met de gemeente: analyse en advies

Analyse en advies bij conflict met gemeente

Ben je in een conflict met de gemeente terecht gekomen? Hierbij doel ik op een onterecht opgelegde dwangsom, problemen met vergunning of andere zaken. Uiteraard zit je hier niet op te wachten. Wanneer je een dwangsom of boete opgelegd krijgt en je bent het niet eens met de situatie dan is het zaak dat je tijdig in actie komt. 


Het verliezen van tijd kan zich tegen je keren in een juridisch proces. Of je nu een zienswijze of bezwaarschrift indient, een hoorzitting van de bezwaarschriftencommissie op de agenda hebt staan of een voorlopige voorziening wilt aanvragen bij de rechter, in alle gevallen moet je de juiste stappen zetten.


Dat is exact waar ik je bij kan helpen met een analyse en passend advies. 

Advocaat conflict met de gemeente: analyse en advies

Mijn naam is Joost Jaspers

Al meer dan 14 jaar ben ik actief als advocaat en mijn absolute specialisme ligt op het gebied van overheidsrecht. Zelf procederen tegen de gemeente is niet verstandig. 


In mijn praktijk gebeurt het (te) vaak dat mensen stuk lopen op het ambtelijk apparaat. Ze hebben geen juridische bagage en kennen de juiste ingangen niet. Daarnaast is het lastig om de consequenties van een bepaalde actie te overzien.


Hoe sneller je een advocaat inschakelt, hoe sneller je een oplossing hebt. Ik voorkom dat je de beginnersfouten maakt die anderen ook al gemaakt hebben. 

Hoe kan ik je helpen?

Advocaat Overheidsrecht

Stap 1: Intakegesprek

Samen kijken we naar jouw situatie. Wat is er gebeurd? Welke communicatie is er geweest tussen jou en de desbetreffende overheidsinstelling? Ervaren we een klik, dan ga ik voor je aan de slag!

Advocaat Overheidsrecht

Stap 2: Analyse

Ik duik dieper in de materie en maak een analyse van de situatie die er ligt. Hoe sterk is jouw verweer, hoe sterk staat de gemeente juridisch gezien. Ik zet al mijn kennis en ervaring in om een grondige analyse te maken.

Advocaat Overheidsrecht

Stap 3: Advies

Aan de hand van de analyse krijg je van mij een advies op maat Waar kun je winst behalen, hoe groot is de kans dat je je gelijk haalt bij de gemeente. Uiteraard zal ik je dit ook toelichten.

Advocaat conflict met de gemeente: analyse en advies

Analyse en advies

Analyse en advies van jouw juridische vraagstuk? Ik maak een analyse van jouw situatie en zorg dat je vakkundig juridisch advies krijgt over te zetten stappen.

 • Wil je ook hulp bij de andere stappen?

  Analyse en advies van jouw juridische vraagstuk

  Voorlopige voorziening

  Voorlopige voorziening aanvragen bij de rechter. Ik help je op weg in dit proces.

  Hoorzitting bezwaarschrift

  Hoorzitting bezwaarschrift

  Ondersteuning bij de hoorzitting nadat je een bezwaarschrift hebt ingediend?

  Voorlopige voorziening

  Bezwaarschrift indienen

  Een kloppend juridisch bezwaarschrift laten opstellen door een ervaren advocaat?