Heb je een conflict met de gemeente en ben je op zoek naar een advocaat?
Heb je een conflict met de gemeente en ben je op zoek naar een advocaat?
Heb je een conflict met de gemeente en ben je op zoek naar een advocaat?
Brief van de gemeente gehad?
Die last onder dwangsom houdt in dat je binnen een X aantal dagen of weken actie moet ondernemen, anders moet je een boete betalen.
Maar wat als je het niet eens bent met dit besluit van de gemeente? Wat moet je dan doen?
Of het nu gaat om een last onder dwangsom, het bezwaar maken tegen een besluit, een omgevingsplan of projectplan waar jij de dupe van bent, of een vergunning die is afgewezen – ik ben er om je te helpen.
Kort over mij: zodat je ziet dat ik weet waar ik over praat.
Ik heb meer dan 20 jaar ervaring als advocaat, rechter en ik was werkzaam binnen de gemeente. Ik heb al -tig soorten conflicten voorbij zien komen.
Ik weet hoe procedures tegen de overheid werken en nog beter: ik weet ook wat absoluut niet werkt. Ik begrijp dat procederen tegen de overheid niet iets is wat je zomaar doet (en zeker niet iets wat je graag doet).
Dit is wat ik voor je kan doen ...
Bij een conflict met de overheid kun je te maken krijgen met verschillende handhavingsmaatregelen die behoorlijk ingrijpend zijn.
Denk aan een last onder dwangsom, waarbij de gemeente of overheidsinstantie je dwingt om binnen een bepaalde tijd een overtreding te stoppen, anders moet je betalen.
Of een bestuurlijke boete die opgelegd wordt omdat je niet voldoet aan een bepaalde regel of vergunning.
En dan is er ook nog de mogelijkheid van een last onder bestuursdwang, waarbij de overheid de maatregel zelfs voor je gaat uitvoeren – op jouw kosten.
Bij het opstarten of uitbreiden van een project kom je vaak direct in aanraking met de overheid. Denk aan vergunningen die nodig zijn voor exploitatie of bouwen of omgevingsplan (vroeger als bestemmingsplan).
Helaas kan het aanvragen van deze vergunningen soms een ondoorzichtig proces zijn.
De regels zijn soms lastig te snappen, en een afwijzing lijkt soms zonder goede reden te komen.
Het kan voelen alsof je van het kastje naar de muur wordt gestuurd.
Als je hier niet uitkomt, kan ik je helpen.
Ik neem de volledige schriftelijke procedure voor mijn rekening. Dit betekent dat ik alle feiten zorgvuldig op een rij zet en een juridisch bezwaarschrift opstel dat jouw belangen behartigt. Daarnaast zorg ik voor alle communicatie met de betrokken instanties, zodat jij je hier geen zorgen over hoeft te maken.
Onderhandelen met de gemeente
Onderhandelen met de gemeente kan ingewikkeld zijn, maar in sommige gevallen is het een waardevolle stap. Samen bekijken we jouw juridische positie en bepalen we of onderhandelen zinvol is. Hierbij neem ik het voortouw in de communicatie en zorg ik ervoor dat jouw belangen centraal staan.
Wanneer procederen de enige optie is, ondersteun ik je volledig in het proces van bezwaar en hoger beroep. Of het nu gaat om een dwangsom, vergunningsaanvraag of omgevingsplan, ik zorg ervoor dat jouw zaak juridisch sterk staat. Ook help ik bij het aanvragen van een voorlopige voorziening, zodat een maatregel tijdelijk kan worden uitgesteld.
Kun je zelf een besluit van de gemeente vechten.
Het simpele antwoord:
Ja, je kunt zelf een bezwaar indienen bij de gemeente. Je kunt zelf procederen. Je kunt zelf in hoger beroep.
In basis heb je hier geen advocaat voor nodig.
Maar kijk; in principe heb je ook geen tandarts nodig om je kies te trekken. Probleem is alleen wel dat de kans groot is dat je de situatie erger maakt.
Zo zou je het verschil tussen wel of niet werken met een advocaat ook kunnen zien.
Ik zie in de praktijk dat dit anders werkt.
Zelf procederen tegen de gemeente is vaak niet verstandig. In mijn praktijk gebeurt het (te) vaak dat mensen stuk lopen op het ambtelijk apparaat.
Het probleem is dat je niet of onvoldoende juridische bagage hebt en de juiste ingangen niet kent.
Daarnaast is het lastig om de consequenties van een bepaalde actie te overzien als je de context niet kent.
Je wilt een voorbeeld
Een voorbeeld toevoegen
Ik snap dat het inschakelen van een advocaat misschien prijzig lijkt. Alleen bedenk maar eens wat het kost als een je een schuurtje moet verwijderen, je een last onder dwangsom moet betalen of je een vergunning niet toegewezen krijgt.
Laten we dit eens iets beter bekijken. Dit zijn namelijk de dingen die vaak fout gaan:
❌ Niet de juiste informatie – Als je niet alle informatie op tijd en volledig aanlevert, loopt het hele proces vertraging op. Vaak komt dit door een gebrek aan kennis over de regels. Resultaat? Je bezwaar kan worden afgewezen omdat er stappen zijn overgeslagen of de verkeerde informatie is aangeleverd. Dit was te voorkomen.
❌ Deadlines missen – Overheden werken met behoorlijke strikte deadlines, en die missen kan problemen opleveren.
❌ Onnodige kosten – Als een bezwaar wordt afgewezen, moet je alsnog de boete betalen.
Dus ja, een advocaat inschakelen is een investering, maar het is er eentje die zich dubbel en dwars terug kan verdienen.
Ik help je om beginnersfouten te voorkomen, zodat we direct de goede stappen kunnen zetten. Daarbij krijg je een helder overzicht van de mogelijke consequenties en de stappen die we gaan nemen.
Er zijn een aantal dingen die je moeten weten als je contact opneemt. Ik neem ze met je door:
➡️ Je neemt contact op
Je neemt contact op via mijn website, hierbij vul je het intakeformulier in. Hier vraag ik naar jouw naam, e-mailadres, telefoonnummer, een feitelijke omschrijving van je vraag, en een kopie van de laatste brief van de gemeente.➡️ Beoordeling van je aanvraag
Ik kijk persoonlijk naar jouw vraag en beoordeel of ik je kan ondersteunen. Hierbij kijk ik naar factoren als ...
➡️ Contact over vervolgstappen
Als ik denk dat ik je kan helpen, neem ik contact met je op om samen de vervolgstappen door te nemen.
➡️ Helderheid voor jou
Mocht ik niet de juiste persoon zijn om je verder te helpen, dan laat ik je dat ook weten. Dan hebben we beide duidelijkheid.
Heb je vragen over je zaak en wil je dat ik meekijk? Weet dat geldt: hoe sneller, hoe beter. Zo verlies je geen kostbare tijd. Neem gerust contact met mij op. Ik vraag je hierbij eerst een aantal gegevens aan te leveren, zodat ik direct een goede eerste beoordeling kan geven van de haalbaarheid van jouw zaak.
Dus, wacht niet langer.