Advocaat Dordrecht

Onenigheid of een hoogoplopend conflict met een overheidsinstelling, doorgaans de gemeente, is iets wat je natuurlijk niet voor kiest. Toch kunnen je als goedwillende burger zomaar in een juridische tweestrijd met de overheid verzeild raken. Mocht je dit als inwoner van Dordrecht overkomen, dan kan ik je helpen. Mijn naam is Joost Jaspers, ik heb jarenlange ervaring in het overheidsrecht en kan je bij alle juridische geschillen op dit gebied goed helpen.

Voorbeelden van conflictsituaties

Er kunnen uiteenlopende meningsverschillen ontstaan met landelijke, gemeentelijke of plaatselijke overheidsinstanties. Een voorbeeld is het plaatsen van een dakkapel. De gemeente kan jouw om diverse redenen een vergunning weigeren. Maar niet in alle gevallen hoeft dit terecht te zijn. Als advocaat duik ik dan voor jouw de wetboeken en regelgeving in, om te kijken waar de schoen wringt. En haal daarbij het onderste uit de kan. Een andere mogelijke situatie, die overigens veel voorkomt, is een opgelegde dwangsom die bijvoorbeeld wordt opgelegd om jou te dwingen een schutting, muur of dakkapel af te breken omdat die - volgens de gemeente - niet volgens de lokale regelgeving is gebouwd of geplaatst. Ten slotte komt het ook geregeld voor dat de gemeente een pand laat sluiten omdat daar illegale activiteiten (zouden) hebben plaatsgevonden. Dat is erg frustrerend, zeker als dit alles zich buiten jouw blikveld om heeft afgespeeld Zie ook: Waar kun je een dwangsom voor krijgen?

Waarom een advocaat inschakelen?

Het overheidsrecht is ingewikkelder dan veel mensen denken. Een goede en ervaren advocaat inzetten is daarom geen overbodige luxe. Belangrijk is dat ik als advocaat het juridische spel, spelregels en de wettelijke regels door en door ken. In veel zaken komen we daarom tot een snelle, voor de klant gunstige oplossing. Ten slotte is een advocaat inschakelen slim om jou aangedaan onrecht tegen te gaan en je recht te halen. Dikwijls scheelt dit onnodige boetes of levert de juridische strijd jou geld op. Zie ook: Second opinion bij conflict met de gemeente (overheidsrecht of bestuursrecht)

Joost Jaspers, Advocaat Overheidsrecht

Zelf procederen tegen de gemeente is niet verstandig. In mijn praktijk gebeurt het (te) vaak dat mensen stuk lopen op het ambtelijk apparaat. Ze hebben geen juridische bagage en kennen de juiste ingangen niet. Daarnaast is het lastig om de consequenties van een bepaalde actie te overzien. Hoe sneller je een advocaat inschakelt, hoe sneller je een oplossing hebt. Ik voorkom dat je de beginnersfouten maakt die anderen ook al gemaakt hebben.

Het bespaart simpelweg tijd en geld doordat we samen efficiënter werken en we de juiste ingangen gebruiken. Daarnaast bied ik je een overzicht van mogelijke consequenties en de te zetten stappen. Ik help je bij:

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen:

Contact

Joost Jaspers is gespecialiseerd als advocaat in overheidsrecht en Frans recht. Heb je vragen of wil je meer informatie, neem gerust contact op!