Advocaat Bergen op Zoom

Ben je op zoek naar een vakkundige advocaat in de regio Bergen op Zoom dan ben je hier aan het juiste adres. Mijn naam is Joost Jaspers, als advocaat ben ik gespecialiseerd in overheidsrecht. Dat betekent dat ik je kan helpen wanneer je in conflict bent met een gemeente of een overheidsinstelling.

Overheidsrecht, conflict met de gemeente

Niemand zoekt zomaar conflicten op. Maar soms word je, tegen je zin in, wel geconfronteerd met juridische kwesties waar je geen zin in hebt. Met name tussen burgers of bedrijven enerzijds en de gemeente en overheidsinstellingen anderzijds, gaat het nogal eens verkeerd. Je krijgt als particulier of bedrijf ineens te maken met een dwangsom omdat je bijvoorbeeld een bepaalde vergunning niet had aangevraagd. Of de lokale overheid weigert jouw een vergunning te geven voor de bouw van een serre, terwijl buurtgenoten wel gewoon een serre achter hun huis hebben. Vervelende situaties, waarin het verstandig is om ede hulp van een gespecialiseerde advocaat in overheidsrecht, zoals Joost Jaspers, in te schakelen.

In de prakijk

Maar wat is overheidsrecht precies? Overheidsrecht betreft alle regelgeving op het gebied van lokale, regionale en landelijke overheden in relatie tussen de burgers en bedrijven. De ambtelijke regelgeving en wetten zijn ingewikkeld, doorspekt van jargon en vaak voor interpretatie vatbaar. En dat leidt soms tot nare situaties, waarin je als burger of als bedrijf vaak het onderspit delft. Het logge bureaucratische apparaat van de gemeente of een overheidsinstantie is voor veel mensen moeilijk te doorgronden, en daarom geven ze de strijd al snel op. Denk bijvoorbeeld aan de volgende situatie. Iemand heeft een stuk grond aangekocht en wil daarop een camping beginnen. Volgens het bestemmingsplan van de gemeente is dit geen probleem. Toch krijgt de grondeigenaar uiteindelijk geen vergunning, omdat er volgens de gemeente fouten zijn gemaakt bij de aanvraag. In deze situatie spring ik bij en gaan we de situatie grondig besturen. Een ander voorbeeld. Er is een dakkapel op jouw woning geplaatst, maar volgens de gemeente had er een vergunning aangevraagd moeten worden. Op de website van de Rijksoverheid staan alle regels, waaruit blijkt dat je zonder vergunning kunt gaan bouwen. Ik help je in deze situatie om de juridische strijd aan te gaan, om te voorkomen dat je de dakkapel moet weghalen.

Redenen om te kiezen voor hulp van een advocaat

Veel mensen schrikken van het politieke en bureaucratische getouwtrek en alle regeltjes. Maar via het overheidsrecht valt er vaak winst te behalen. En dat kan burgers vaak honderden tot duizenden euro's schelen.

Over Joost Jaspers

Inmiddels heb ik meer dan 20 jaar ervaring als advocaat, rechter en binnen de gemeente. Je kunt rustig stellen dat ik alle soort conflicten al een keer voorbij heb zien komen. Procederen tegen de overheid is niet iets wat je zomaar doet (en al helemaal niet iets wat je graag doet). Vanuit mijn ervaring kan ik je precies vertellen wat en hoe dit werkt. En natuurlijk ook wat absoluut niet werkt. Ik ben als advocaat actief in de hele regio Brabant. Ik help je bij:

Gerelateerde artikelen

Heb je deze artikelen al gelezen:

Contact

Woon je in Bergen op Zoom en zoek je als burger of ondernemer hulp om in verweer te komen tegen het logge overheidsapparaat? Neem dan nu via internet of telefonisch contact op met Joost Jaspers. Graag tot horens of tot ziens in mijn advocatenpraktijk. Heb je vragen neem gerust contact met mij op.