Advocaat Oosterhout

Ben je op zoek naar een advocaat in de regio Oosterhout? Je zit hier goed. Ik help je bijzonder graag verder, zeker als het gaat om zaken die te maken hebben met overheidsrecht en Frans recht. Ik kan daarbij altijd rekenen op een groot netwerk van collega advocaten en andere specialisten.

Conflict met de gemeente

Veel mensen lopen er tegen aan dat ze iets willen van de gemeente (bijvoorbeeld een vergunning (bouwen, milieu), toestemming, een bestemmingswijziging, maar waarbij de gemeente geen medewerking verleent. Een ander ding kan zijn dat iemand zijn schuur, overkapping, schutting etc. moet afbreken en een last onder dwangsom of bestuursdwang krijgt opgelegd. Daartegen kan dan verweer worden gevoerd door bezwaar of beroep.

Conflict met de gemeente

Ik help je graag verder als je een conflict hebt met de gemeente, bijvoorbeeld als je een vervelende brief ontvangen hebt of de gemeente een besluit heeft genomen waar je het niet mee eens bent. Als individu sta je vaak compleet machteloos tegen een groot en ondoorzichtig ambtelijk apparaat. Je kent er de weg niet en hebt vaak geen idee hoe je dergelijke zaken aan moet pakken. Ik ben bekend met de gang van zaken binnen het ambtelijk apparaat, niet in de laatste plaats vanwege het feit dat ik zelf binnen verschillende gemeentelijke organisaties actief was.

Ook specialist in Frans recht

Sinds 5 jaar ben ik mij gaan toeleggen op het Franse recht. Ik heb Frans gestudeerd en momenteel zet ik deze kennis in als (juridische) tolk en vertaler. Mijn juridische kennis en de beheersing van de Franse taal zijn een fantastische combinatie bij de ondersteuning van ondernemers, zoals jij, die vastlopen in Frankrijk en die zich geen raad weten met de situatie. Als advocaat kan ik inhoudelijk juridisch meedenken en meeprocederen en ben daarom een volwaardige sparringspartner voor jou en Franse advocaten. Als tolk/vertaler beheers ik uiteraard het Frans uitstekend. Zie ook: Advocaat Frans Recht

Waarom kies je voor een advocaat?

Om deze redenen laat je je bijstaan door een vakkundig advocaat:

  • Het bestuursrecht is ingewikkeld. Zo ingewikkeld dat zelfs specialisten er vaak moeite mee hebben, ambtenaren het niet begrijpen en er onnodige fouten worden gemaakt. Het is niet raar dat je als buitenstaander er niet goed mee uit de voeten kunt.
  • Je kunt wachten met het inschakelen met een advocaat totdat er een besluit ligt (bijvoorbeeld bij de rechter). Het probleem is echter de bestuursrechtelijke fuik. dat wil zeggen als gronden/argumenten niet al bij de gemeente naar voren zijn gebracht, de rechter er (meestal) niets meer mee kan doen.
  • De vraag is altijd of een advocaat geld kost of geld oplevert. Ik ben gespecialiseerd in het bestuursrecht, gemeenterecht/overheidsrecht, zodat ik snel en efficiënt een zaak kan beoordelen.

Over Joost Jaspers

Inmiddels heb ik meer dan 20 jaar ervaring als advocaat, rechter en binnen de gemeente. Je kunt rustig stellen dat ik alle soort conflicten al een keer voorbij heb zien komen. Procederen tegen de overheid is niet iets wat je zomaar doet (en al helemaal niet iets wat je graag doet). Vanuit mijn ervaring kan ik je precies vertellen wat en hoe dit werkt. En natuurlijk ook wat absoluut niet werkt. Ik ben als advocaat actief in de hele regio Brabant.Ik help je bij:

Gerelateerde artikelen

Heb je deze artikelen al gelezen:

Contact

Heb je vragen neem gerust contactmet mij op.