Als je in Oss woont en overhoop ligt met de gemeente of een landelijke overheidsinstelling, kun je ervoor terugdeinzen om voor jezelf op te komen. Je schrikt van de vele regeltjes en het bureaucratische systeem als je in een geschil terecht komt. Veel burgers besluiten in dit soort situaties dan maar te schikken. De gemeentelijke dwangsom wordt overgemaakt, de ingetrokken vergunning voor een dakkapel wordt dan geaccepteerd. Puur en alleen omdat je geen zin hebt in eindeloos heen-en-weer geschrijf met de gemeente. In dit soort situaties is een ervaren advocaat in het overheidsrecht een uitkomst. Als advocaat heb ik jarenlange ervaring met overheidsrecht en Frans recht. Burgers in Oss, Noord-Brabant en andere delen van het land doen een beroep op mijn expertise als ze in de clinch liggen met de gemeente en vinden dat hun onrecht is aangedaan.
Situaties uit het overheidsrecht
Welk soort conflicten met de gemeente kunnen zich voordoen op het gebied van overheidsrecht? En waarbij kan Jaspers je helpen? Het antwoord is eenvoudig: bij alle kwesties waarin overheidsrecht een rol speelt. Of het nu gemeentelijke regelgeving betreft of een verschil van interpretatie met grote overheidsinstellingen. Een aantal voorbeelden:
- Geluidsoverlast
- Geuroverlast
- Problemen met vergunningen (omgevingsvergunning)
- Overhangende takken op de openbare weg
- Opslag grondstoffen zonder vergunning
- Slopen zonder vergunning (of bij beschermd stadsgezicht)
Redenen om een advocaat in te schakelen
Redenen om een gerenommeerde advocaat in te schakelen, zijn er in overvloed. Zo kan het zijn dat je onterecht een dwangsom hebt gehad, een boete hebt gekregen die niet voor jou is bedoeld of last hebt van de gemeente vanwege het intrekken van een vergunning. Redenen in overvloed om contact op te nemen met Joost Jaspers.
Wie is Joost Jaspers?
Als advocaat ben ik woonachtig in Rijen. Vanuit hier help ik je bij juridische zaken rond overheidsrecht of Frans recht in heel Nederland. Met meer ruim 14 jaar ervaring als advocaat, meer dan 10 jaar ervaring bij gemeenten en sinds 1,5 jaar ook praktijkervaring als rechter, weet ik hoe de juiste wegen te bewandelen.
Joost Jaspers, Advocaat Overheidsrecht
Zelf procederen tegen de gemeente is niet verstandig. In mijn praktijk gebeurt het (te) vaak dat mensen stuk lopen op het ambtelijk apparaat. Ze hebben geen juridische bagage en kennen de juiste ingangen niet. Daarnaast is het lastig om de consequenties van een bepaalde actie te overzien. Hoe sneller je een advocaat inschakelt, hoe sneller je een oplossing hebt. Ik voorkom dat je de beginnersfouten maakt die anderen ook al gemaakt hebben.
- Analyse van jouw situatie
- Indienen van een bezwaarschrift
- Ondersteuning bij hoorzitting bezwaarschrift
- Opstellen voorlopige voorziening
Gerelateerde informatie
Heb je deze artikelen al gelezen:- Gemeente of overheidsinstelling reageert te laat op een bezwaar, wat nu?
- Verschil last onder dwangsom en last onder bestuursdwang
- Wie kan een dwangsom opleggen?