Advocaat Waalwijk

Advocaat Waalwijk

Zoek je een ervaren advocaat in Waalwijk? Mijn naam is Joost Jaspers, ik ben als advocaat gespecialiseerd in overheidsrecht en Frans recht. Ik ben als advocaat actief in heel Brabant. Vanuit mijn kantoor in Gilze-Rijen in Brabant (tussen Tilburg en Breda) help ik met mijn klanten in heel Nederland (en steeds vaker ook in Frankrijk). Meestal werk ik op kantoor, maar communiceren kan via telefoon, e-mail of online. De moderne technieken stellen me in staat een beeld te krijgen van elke situatie in Nederland. Afspraken op locatie blijven natuurlijk altijd mogelijk.

Overheidsrecht als specialisatie

Als je een juridisch geschil met de plaatselijke overheid of een landelijke overheidsinstelling hebt, kun je inWaalwijk en in heel Nederland - door digitale en telefonische ondersteuning en advies - terecht bij advocaat Joost Jaspers. Ik ben als advocaat gespecialiseerd in overheidsrecht.Overheidsrecht heeft betrekking op conflicten, geschillen en juridische kwesties die zich voordoen tussen overheden - zoals gemeenten of landelijke overheidsinstellingen - en burgers.

Voorbeelden van soorten geschillen op het terrein van overheidsrecht

Ik kan je helpen met allerlei zaken en discussies die je met de overheid, zoal de gemeente, kunt hebben. Zo doen zich vaak situaties voor waarbij burgers van de lokale overheid een dwangsom opgelegd gekregen hebben, maar het met dit besluit niet eens zijn.Zo'n dwangsom kan om uiteenlopende redenen zijn opgelegd. Bijvoorbeeld omdat er vermoed wordt dat je bepaalde milieuvoorschriften hebt overtreden, er verkeerd gebouwd zou zijn (denk aan een serre of dakkapel) of er iets gesloopt is zonder vergunning. De implementatie van dwangsommen door de gemeente of instanties komt ook vaak voor als er sprake is van verkeerd onderhoud van de tuin (overhangende takken) of bijvoorbeeld illegale houtkap is geweest.

Vergunning

Naast dwangsommen maken we regelmatig mee dat er conflicten ontstaan rondom vergunningen die al dan niet ingetrokken of niet verleend worden. Dat kan gaan om allerlei soorten toestemming: voor de bouw van een schuur, een vergunning om een boom weg te halen of vergunningen voor vrijstelling om in het centrum - voor jouw werk - vrij te kunnen parkeren.

Redenen om een advocaat in te schakelen

Veel burgers zijn bang om in de juridische bureaucratische mallemolen van overheidsregeltjes terecht te komen en besluiten het er maar bij te laten zitten. Maar dat is niet slim. Er zijn goede redenen om bij juridische onenigheden met overheidsinstanties een advocaat te contacteren voor juridische ondersteuning.In het oerwoud van regelgeving rond overheidsrecht zijn namelijk veel mogelijkheden. Zo kan ik jou helpen bij het opstellen en inleveren van een correct bezwaarschrift, uiteraard na een grondige analyse van de juridische situatie waar je in zit. Ook bij een (eventuele) hoorzitting en de afwikkeling van de rechtszaak kun je op mijn ondersteuning rekenen.Ik help je bij:

Gerelateerde artikelen

Heb je deze artikelen al gelezen:

Neem nu contact op

Kies ook voor het benutten van je rechten als burger inWaalwijk en laat een professionele jurist naar jouw situatie kijken. Neem nu contact op voor vrijblijvende extra informatie of een adviesgesprek.
Reactie plaatsen