Advocaat Breda

Advocaat Breda

Ben je op zoek naar een vakkundige advocaat in de regio Breda dan ben je hier aan het juiste adres. Mijn naam is Joost Jaspers, als advocaat ben ik gespecialiseerd in overheidsrecht. Dat betekent dat ik je kan helpen wanneer je in conflict bent met een gemeente of een overheidsinstelling.

Conflict met de gemeente

Veel mensen lopen er tegen aan dat ze iets willen van de gemeente (bijvoorbeeld een vergunning (bouwen, milieu), toestemming, een bestemmingswijziging, maar waarbij de gemeente geen medewerking verleent. Een ander ding kan zijn dat iemand zijn schuur, overkapping, schutting etc. moet afbreken en een last onder dwangsom of bestuursdwang krijgt opgelegd. Daartegen kan dan verweer worden gevoerd door bezwaar of beroep.

Voorbeelden uit mijn praktijk

  • Een client van mij was al 7 jaar in gesprek met de gemeente om op zijn terrein een recreatiebestemming te krijgen. 6 jaar geleden heeft de gemeente dat afgewezen, maar wel aangegeven dat het op zich een mooi idee is en dat met een aantal aanpassingen het toch mogelijk zou zijn. Vervolgens gebeurt er niets en wordt mijn client aan het lijntje gehouden. De gemeente trad heel rommelig op. Samen met een bureau dat gespecialiseerd is in het opstellen van bestemmingsplannen zijn we aan de slag gegaan en hebben de gemeente zo ver gekregen dat het plan door de gemeenteraad is vastgesteld.
  • Een andere client wilde een slaapkamer boven zijn garage bouwen. Dat mocht niet van de ambtenaar bouw- en woningtoezicht omdat het gebied dan 'stedenbouwkundig te veel verdicht zou worden' en in strijd is met het bestemmingsplan. De persoon in kwestie heeft vervolgens foto's gemaakt van de omgeving waarin alle huizen een slaapkamer boven de garage hebben (beroep op gelijkheidsbeginsel) en ik had uitgezocht dat het volgens het bestemmingsplan wel zou mogen. Vervolgens is de vergunning verleend.
  • Een gemeente weigert een dakkapel aan de voorzijde van de woning omdat deze in strijd zou zijn met redelijke eisen van welstand. De vergunning kon vervolgens verleend worden omdat er geen welstandseisen golden.
  • Een client werd onteigend en de gemeente wilde niet genoeg schadeloosstelling betalen. Deze hebben we uiteindelijk omhoog gekregen.
Advocaat Breda: probleem met de gemeente?

Waarom kies je voor een advocaat?

Om deze redenen laat je je bijstaan door een vakkundig advocaat:
  • Het bestuursrecht is super ingewikkeld. Zo ingewikkeld dat zelfs specialisten er vaak moeite mee hebben, ambtenaren het niet begrijpen en er onnodige fouten worden gemaakt. Het is niet raar dat je als buitenstaander er niet goed mee uit de voeten kunt.
  • Je kunt wachten met het inschakelen met een advocaat totdat er een besluit ligt (bijvoorbeeld bij de rechter). Het probleem is echter de bestuursrechtelijke fuik. dat wil zeggen als gronden/argumenten niet al bij de gemeente naar voren zijn gebracht, de rechter er (meestal) niets meer mee kan doen.
  • De vraag is altijd of een advocaat geld kost of geld oplevert. Ik ben gespecialiseerd in het bestuursrecht, gemeenterecht/overheidsrecht, zodat ik snel en efficiënt een zaak kan beoordelen.

Over Joost Jaspers

Inmiddels heb ik meer dan 20 jaar ervaring als advocaat, rechter en binnen de gemeente. Je kunt rustig stellen dat ik alle soort conflicten al een keer voorbij heb zien komen. Procederen tegen de overheid is niet iets wat je zomaar doet (en al helemaal niet iets wat je graag doet). Vanuit mijn ervaring kan ik je precies vertellen wat en hoe dit werkt. En natuurlijk ook wat absoluut niet werkt. Ik ben als advocaat actief in de hele regio Brabant. Ik help je bij:

Gerelateerde artikelen

Heb je deze artikelen al gelezen:

Contact

Heb je vragen neem gerust contact met mij op.
Reactie plaatsen