Wat is een civiele procedure?

Civiele procedure: burgerlijk procesrecht

Heb je een conflict met de buren, je werkgever of je toekomstige ex-partner en kom je er samen niet uit? Dan kun je besluiten om een civiele procedure te starten. Hiermee komt de zaak voor de rechter. Uiteraard moet je goede redenen hebben om dit te doen, want je wilt de rechtszaak niet verliezen. Daarom is een advocaat gespecialiseerd in civiele procedures zeker aan te raden.

Wat is een civiele procedure?

Bij een civiele procedure is er een rechtszaak tussen twee partijen. Als jij de procedure start, ben jij de eiser en de persoon die zich verweert, wordt de eiser genoemd. De rechter doet uitspraak. Je start bijvoorbeeld een civiele procedure als het niet lukt om tot een regeling te komen.

Praktijkvoorbeelden van een civiele procedure

Het starten van een civiele procedure is om meerdere redenen een serieuze optie. Hierbij enkele praktijkvoorbeelden:
  • Helaas lukt het niet om tot een goede regeling te komen met de gedaagde of dader. Denk bijvoorbeeld aan een conflict met je werkgever.
  • Een verzoek tot schadevergoeding is niet (volledig) toegewezen, terwijl de dader wel veroordeeld is.
  • Je schadevergoeding is toegewezen, maar er is sprake van nog meer schade. Naast materiele schade heb je ook last van immateriële schade.
  • Er komt geen strafzaak tegen de dader.
Bovengenoemde zaken kunnen reden zijn om een civiele procedure te starten. Dit doe je met behulp van een jurist of advocaat.

Laat je bijstaan door een advocaat

Wil jij een civiele procedure starten en zoek je hierbij juridische ondersteuning? Laat je bijstaan door een advocaat die gespecialiseerd is in civiele procedures. Dit is ook aantrekkelijk bij een schriftelijke aansprakelijkheidsstelling.

Hiermee probeer je tot een oplossing te komen zónder dat er een rechter uitspraak hoeft te doen. Neem direct contact op voor een intakegesprek om duidelijk te krijgen of je zaak kans van slagen heeft.

Even voorstellen

Mijn naam is Joost Jaspers. Ik ben als advocaat gespecialiseerd in Frans Recht en overheidsrecht. Het betekent dat ik je kan helpen wanneer:
  • je een conflict hebt met de gemeente of een andere overheidsinstelling
  • je tegen juridische problemen aanloopt in Frankrijk en op zoek bent naar een specialist in Frans Recht.
Ik help je bij:Ik ben gevestigd als advocaat in Brabant, maar actief in heel Nederland. Vanuit mijn kantoor in Gilze-Rijen (tussen Tilburg en Breda) help ik met mijn klanten in heel Nederland (en steeds vaker ook in Frankrijk). Meestal werk ik op kantoor, maar communiceren kan via telefoon, e-mail of online. De moderne technieken stellen me in staat een beeld te krijgen van elke situatie in Nederland.

Advocaat overheidsrecht

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen:

Contact

Heb je vragen neem gerust contact met mij op